Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНовината за ваксина срещу коронавируса е

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНовината за ваксина срещу коронавируса е
Коментари Харесай

Доц. Околийски: 37% от българите не биха се ваксинирали срещу Ковид 19, вярват в конспирации

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Новината за ваксина против ковид е обнадеждаваща, тъй като разчитаме само имунизацията да ни помогне в битката против заболяването, тъй като сега данните са много песимисттични. 

Това разяснява в ефира на бТВ доцент Михаил Околийски, представляващ СЗО в България.

Направихме проучване на СЗО в България по отношение на настройките и държанието на българите по време на здравната рецесия. Оказва се, че към 37% от запитаните не желаят да си слагат ваксина против Ковид 19. Причините се коренят най-често във подправени вярвания, че имунизацията има и някакви други планове, тайни теории. За страдание антиваксиналните придвижвания се заасилиха през последните години и това касае освен Ковид, само че и морбили, сезонния грип. В България имунизирането е обичайно ниско, уточни той.

В съпоставяне с други страни в Европа ние сме на едно от първите места по подмолно мислене и по това да имаме вяра, че има секрети организации, които движат избрани процеси, да вземем за пример пандемията. От друга страна през последните години в България доста малко се влага в публично здраве и в предварителна защита. По скоро акцентът постоянно е бил върху клиничната медицина и други такива болнични услуги, до момента в който най-важното нещо от позиция на СЗО е публичното здраве и рационалното мислене на хората, тъй като лекуването е доста по-скъпо от предварителната защита, изясни Околийски. 

Българинът е и става все по.мнителен във връзка с Ковид 19 и това проучване замерва резултатите през разнообразни интервали на годината - през юли, октомви се вижда, че скепсиса се е нараснал. Сега през ноември още веднъж ще забележим по какъв начин се трансформират нещата, тъй като тогава се случи внезапното нарастване на случаите и аз се надявам то да вразуми хората и те да схванат, че става дума за нещо в действителност сероизно и че имунизацията би била неща в действителност потребно за хората, надява се представителят на СЗО.

Умората от пандемията се следи в целия свят. И в действителност неспазването на ограниченията не е, тъй като ние сме доста неприятни и недисциплинирани, а просто е знак на това, че нещо с душeвността ни скърца. Ние се усещаме тъжни, депресирани, безредни и един от знаците за това е неспазването на ограниченията, изясни той.

Изследването сочи, че в България безпомощността е при към 62% от хората, страха е при към 60%, като редом с това чувството за богатство понижава и това го декларират към 85% от хората. Те усещат, че благосъстоянието им и това на фамилиите им понижава, а това непосредствено е обвързвано с метода, по който гледаме на себе си и психологичното ни здраве, самочувствието, желанието за работа, развиване и обучение, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР